Tre tips för bästa hemmakvällen

publicerad 6 januari 2023

Att gå ut då och då för att roa sig kan absolut vara kul, men det är få saker som slår de där riktigt mysiga hemmakvällarna. Ibland blir man dock hemmablind och fantasin tryter. Här kommer därför tre enkla tips för att skapa den bästa hemmakvällen.

Kör på en spelkväll

Spelkvällar kan vara bland det roligaste som finns, och det fina är att de kan genomföras såväl på egen hand som tillsammans med vänner. För dig som gillar att ensamsegla ska du ta en titt på Lottoland, vilket är en sida för casinospel och lotto online. Här kan du roa dig med både slots och lotterier, och som kronan på verket finns dessutom flera intressanta artiklar att ta del av på sidan.

Spelar du hellre tillsammans med vänner finns det mängder av sällskapsspel att välja bland, och det är egentligen bara era preferenser som avgör vilka spel ni väljer. Det fina med att spela tillsammans med vänner är att det går att sprida ut kostnaderna för inköp till kvällens snacks och dricka. Istället för att en enda person köper in allt som krävs – vilket så gott som alltid resulterar i att det är någon som inte tycker om det som erbjuds – så kan alla ta med sig 2–3 godsaker vardera. På så vis får ni ett riktigt festbord med smått och gott att mumsa på under kvällen, vilket garanterat kommer hålla stämningen på topp.

Ta hand om dig själv

Handen på hjärtat – när var senaste gången du tänkte på att ta hand om dig själv, och bara dig själv? De flesta av oss är väldigt duktiga på att ta hand om alla runt omkring oss, men när det kommer till oss själva glömmer vi bort att även vi är viktiga att ta hand om. Anordna en spakväll för dig själv, där du njuter av ett härligt varmt bad, eller en lång och skön dusch. Blanda ihop socker och olja och smörj in dig med för en exfolierande bodyscrub. Skölj sedan noggrant och njut av känslan av en superlen och fräsch hud.

Även ansiktsmasker kan enkelt göras med hjälp av olika ingredienser du har hemma. Tänk på att huden i ansiktet ofta är ganska känslig, så välj inte sådana ingredienser som du tidigare har reagerat på, när du till exempel har ätit dem.

Läs ut den där boken

Handen upp alla som har en halvläst bok liggande på nattduksbordet. Ofta har den legat där på tok för länge – men det blir liksom aldrig riktigt tillfälle att avsluta den. Nu är tillfället du har väntat på. Bunkra upp med allt gott du kan tänkas vara sugen på och ta med dig godsakerna och boken till valfri skön plats. Sängen fungerar utmärkt, och det gör även hängmattan, en filt på gräsmattan, en stol på balkongen, eller var du nu föredrar att läsa. Det viktiga är inte var du läser, det viktiga är att det är en plats som får dig att slappna av och som du trivs på. Det är en sällsam blandning av tillfredsställelse och saknad som uppstår när man läst ut en riktigt bra bok – det är lite som när man avslutat en riktigt bra tv-serie. Det fina är dock, att det fortfarande finns miljontals ytterligare böcker som bara väntar på att få ge dig en fantastisk upplevelse, igen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.