Tänk på detta när du ska ett köpa löpband till bostaden eller jobbet

publicerad 13 april 2021

Sommaren börjar närma sig och vi vill alla komma iform! Ett väldigt enkelt och effektivt sätt att träna är just löpband. Det är enkelt att anpassa träningen efter den nuvarande formen och resultat som vill uppnås.

Löpband passar alldeles utmärkt för noviser som vill promenadträna oavsett väder och även maratonlöpare som vill få ut mesta möjliga av träningen. Hitta enkelt ett sätt som fungerar perfekt med hjälp av ett löpband!

Att tänka på innan inköp
Online finns massor av olika modeller på löpband att välja mellan – både för dig som vill ha ett löpband hemma eller till jobbet. Hitta löpband för hem och företag och få det skickat direkt hem eller till kontoret. – oftast betydligt smidigare än att besöka en fysisk butik.

Men oavsett var du tänker ha löpbandet finns några saker att ha i åtanke:

Användarvänlighet
Löpbandet ska vara anpassat efter dina behov och även din tekniska kunskap. Du vill inte undvika att träna för att displayen är för svår för dig att använda! Om det är möjligt, läs även igenom bruksanvisningen innan inköp för att säkerställa att den är enkel för dig att förstå.

Kvalitet och design
Det första du bör kolla upp är hur lång garantiperioden är för löpbandet. Är du ute efter pulsmätning, kaloriförbrukning och antal löpsteg? Se efter hur tillförlitliga dessa mätningar är innan du väljer ett löpband. Du bör även se över hur löpytan fungerar för dig så att den inte är för stum.

Funktionalitet
Något som gör träningen väldigt effektiv är lutning av bandet. Se över hur mycket bandet går att luta och om det ställs in manuellt eller elektroniskt. Andra smarta funktioner är hyllplan för mobil eller surfplatta, trådlös uppkoppling till högtalare och pulsbälte samt transporthjul.

Prestanda
Se till att maxvikten passar dig och andra som kommer att använda löpbandet. Motorkraften är en annan viktig sak att kolla upp, hur stor kraft som krävs beror på träningen du vill åt samt användningen. Det är även viktigt att löpytan är tillräckligt stor för dig så att det känns bekvämt att använda löpbandet!Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.