Saldo Finance, en ledande leverantör av automatiserade kreditlösningar i Finland, expanderar nu till Sverige

publicerad 2 juni 2020

Saldo Finance, ett finskt fintechbolag och en ledande leverantör av automatiserade kreditlösningar i Finland, har tagit ett viktigt steg i sin tillväxtstrategi då bolaget börjar erbjuda kreditlösningar för svenska konsumenter. Den första låneprodukten lanseras i maj under varumärket Saldo, vars svenska systerbolag är Tact Finance AB.

Saldo Finance vision är att bli en internationellt erkänd och betrodd partner för finansiella tjänster, vars avancerade teknologi möjliggör köp och betalningar i olika säljkanaler. Saldo Finance har en stark historia av ekonomisk tillväxt i Finland och har en tydlig tillväxtstrategi. Den skalbara företagsmodellen möjliggör tillväxt även internationellt.

“Expansionen av företaget till Sverige är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi och vi planerar att expandera till andra marknader i framtiden. Jag tror starkt på att vi har goda chanser att lyckas. Vår styrka är vårt helautomatiska kreditbedömningssystem som använder sig av artificiell intelligens och maskininlärning för att bedöma kundens betalningsförmåga och garantera ett snabbt lånebeslut. Vi utvecklar vårt företag konstant i takt med att vår teknologi utvecklas. Vi vill tillhandahålla våra kunder och partners med de mest högteknologiska lösningarna inom området också i framtiden, “ säger Jarkko Mäensivu, CEO för Saldo Finance.

Konsumentlån för skiftande dagliga finansiella behov

Saldo Finance erbjuder flexibla lån och bilfinansiering för både konsumenter och företag. I Sverige erbjuds kredittjänster först och främst till konsumenter för vardagliga finansiella behov. Tact Finance AB har sedan 2015 fått godkännande av den svenska Finansinspektionen att utfärda krediter till konsumenter.

Den första låneprodukten som lanseras är snabblånet Saldo SMS Lån, som är ett korttidslån för konsumenters oväntade finansiella behov. Efter att ha avslutat låneansökan kan kunden få direkt tillgång till ett lån på mellan 2 000 – 5 000 kronor. Låneperioden är 30 dagar. Utbudet av tjänster kommer även att expanderas med andra låneprodukter senare under året.

PSD2 verkar för ansvarsfullt lånande

Saldo Finance använder kontoinformation som hämtats enligt betaltjänstdirektivet (Payment Service Directive, PSD2) under själva kreditbeviljandet. Bolaget har varit en av de första långivarna att ta med processen till den finska marknaden och den kommer nu att användas i Sverige från start.

Sedan hösten 2019 har europeiska banker i enlighet med PSD2 blivit tvungna att harmonisera och öppna upp sina ytor för kontoinformation till tredje parter online.

Med kundens godkännande tillåter direktivet en långivare att kolla upp kundens kontoinformation hos andra banker. “Vi vill verka för en ansvarsfull lånemarknad genom att förhindra överbelåning och genom att binda lånet vi erbjuder till kundens återbetalningsförmåga. Med PSD2 processen är vi i en mycket bättre position för att kunna försäkra återbetalningsförmågan hos våra kunder. När vi förflyttar oss in på nya marknader är vårt mål att endast verka på marknader där det finns ett tak på räntorna för konsumentlån,” säger Jarkko Mäensivu.

Mer information:

Jarkko Mäensivu

CEO

Saldo Finance Plc

Tel. +358 50 470 1006

jarkko.maensivu@saldo.com

Saldo i korthet:

Saldo Finance Plc är ett finskt fintech-bolag och en ledande leverantör av helautomatiska kreditlösningar i Finland. Saldo erbjuder flexibla lån och bilfinansiering för både konsumenter och företag. Företagets avancerade kreditbedömningssystem försäkrar ansvarsfullt lånande och dess eget lånesystem stödjer tillväxt för företag även internationellt.

Saldo är en ansvarsfull och pålitlig partner vars nettoomsättning har ökat med 104% under de senaste tre åren. Under 2018 var nettoomsättningen 45 miljoner euro och en vinst på 44% av nettointäkterna. Saldo hade 27 anställda vid slutet av 2018. www.saldo.com och saldo.com/se-sv/.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.