Rätt arbetskläder och organiserat utrymme för fixarglädje i garaget

publicerad 30 december 2020

Ditt hus är förmodligen det dyraste du någonsin kommer att äga. Det betyder att du måste ta hand om din bostad på rätt sätt för att det ska hålla länge. Medan de flesta blir frestade att ringa till ett proffs när något går sönder och behöver lagas kan du ta hand om de flesta problem själv. Många njuter till och med av att fixa och dona i garaget, om det så är när de utför reparationer, bygger saker eller bara meckar med bilen. Men för att arbetet du utför ska bli bra och för att du ska hålla dig säker när du fixar i hemmet är det viktigt att du har några ting i åtanke. Dessa kan du läsa mer om här.

Prioritera din säkerhet med arbetskläder och verktyg från Engelbert Strauss

Det är oerhört viktigt med bra arbetskläder och utrustning, oavsett om du befinner dig hemma i garaget eller på en arbetsplats. Eftersom din kropp kommer utsättas för mycket fysiskt arbete när du fixar i garaget måste du bära rätt arbetskläder för att skydda dig mot skador och faror. Du bör se till att du bär rätt klädsel från topp till tå och använder rätt verktyg för att förebygga eventuella skador. Arbetskläder av hög kvalitet och utrustning för optimal säkerhet hittar du hos familjeföretaget Engelbert Strauss.

Engelbert Strauss är ett tyskt företag som sedan 1948 specialiserat sig på att skapa arbetsutrustning som passar för industri- såväl som servicearbetare, men också för hemmafixaren. Tack vare Engelbert Strauss kan hemmafixaren hitta ett stort utbud av arbetskläder för att optimera säkerheten på plats. Men även verktyg som är ett måste för hemmadonaren, som hammare och spik. Allt för att deras kunder ska känna sig bekväma och säkra med de kläder de bär och de verktyg de brukar.

Glöm inte att organisera utrymmet rätt
Förutom vikten av säkerhet i form av funktionella arbetskläder och rätt verktyg, är en annan oundviklig punkt att garaget är välorganiserat. Om inte finns det en risk för att det blir svårt att utföra arbetet på rätt sätt, och i vissa fall också farligt att göra det. Här är några av våra bästa tips för ett yteffektivt garage för hemmafixaren:

· Med hammare i garaget och andra verktyg är det viktigt att man tänker på dess förvaring och förvarar det på bästa sätt. Prioritera verktygsförvaring i form av en verktygslåda eller gör plats till dem på några hyllor.

· Eftersom ditt garage dessutom högst sannolikt används för förvaring av en bil rekommenderar vi att du gör en markering där bilen vanligtvis står. På så sätt undviker du att den ytan används som arbetsplats.

· Om det inte redan finns: montera ihop ett par krokar på väggen för att förvara ytterkläder och andra arbetskläder så de är lättillgängliga när de behövs.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.