Padeltennis växer sig allt större i Sverige

publicerad 26 maj 2021
padeltennis

Något som har kommit att bli allt mer populärt i Sverige, det är att spela padeltennis. Om vi ser till förra året, 2020, så ökade antalet padelbanor en hel del i landet. Bara i Göteborg så kom man att fördubbla antalet hallar att spela i. De flesta har idag koll på denna sport, då de själva testat den, har vänner som spelar eller hört om det på tv. För det talas en hel del om det! Om du vill testa på att spela, köp dig då ett padel rack. Sedan är det bara att ta med dig ett par vänner till en padel hall och köra igång! Du kommer med all säkerhet att fastna för denna sport, då det är riktigt skoj att spela.

Padeltennis är en kul sport
Det är inte så svårt att komma igång med padel. Det du behöver ha är ett padel rack samt vänner att spela med. Det går snabbt att komma in i hur spelet fungerar. Det är ett bra sätt att röra på sig, då det är träning utan att det känns som träning. Det är även en social sport. Allt fler svenskar har kommit att börja ägna sig åt denna sport, så varför inte du också?

Padel har sitt ursprung i Mexiko och det kan närmast beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Planen som man spelar på påminner om en tennisbana fast i miniatyr samt det finns en bur runt om planen samt väggar som man använder sig av i spelet. Poängen räknas på samma sätt som i tennis.

Om du vill komma igång med denna sport, så finns det gott om bra hallar för padel runt om i landet. Det finns med säkerhet en nära dig. Det är bara att skaffa dig ett padel rack och sedan fråga ett par vänner om de vill haka på.

 
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.