Njut på spa

publicerad 16 februari 2021

Något som inte är fel att göra, det är att åka på spa! I Sverige finns det gott om olika spaanläggningar samt hotell med spa att välja mellan. Mer om spa och andra upplevelser kan du läsa om här. Olika spa har olika inriktningar och behandlingar. Spa och olika kurorter är något som har existerat mycket länge. Ordet i sig, spa, kommer av den belgiska orten med samma namn, alltså Spa. Det var en av de första välkända kurorterna. Det sägs ibland att spa kommer av det latinska uttrycket ”salus per aquam”, som betyder ungefär ”hälsa genom vatten”, men huruvida det är sant eller inte, därom tvistar de lärde. Oavsett så är det trevligt att komma iväg på spa, njuta av behandlingar och återhämta sig på ett bra sätt.

Trevliga spa att besöka
Ett trevlig spa hittar du i Boden. Det heter Arctic Bath. Det är ett unikt spahotell med kallbad i centrum. Spahotellets huvudbyggnad är flytandes på Hedavan och därför kan man ta ett uppfriskande kallbad efter bastun.

I Tranås finns Badhotellet som har ett spa med anor från deras grundtankar och Kneipp-metodens läkande kraft utförs.

I Stockholm finns det gott om olika ställen med spa. Ett av dem är Yasuragi, som är ett spa inspirerad av Japan. Du har också Sturebadet Marina som är inspirerad av Turkiet. Detta spa ligger i Nacka och är en filial till Sturebadet. Här kan du njuta av turkiska bad, välgörande behandlingar och olika spakurer.

Även Göteborg har flera olika spa. Ett av dem ligger i Gothia Towers och det heter Upper House Spa. På detta spa kan du njuta av hamam, massage, lyxbehandling och annat. Ett ytterligare alternativ i Göteborg är Hagabadet, som är Göteborgs äldsta badanläggning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.