Inred med speglar

publicerad 29 januari 2021

Förr var spegeln något man oftast bara hade i badrummet eller i hallen. Men de senaste åren har de även fått komma in i våra andra rum. Inte bara för att vara praktiska utan som en trevlig inredningsdetalj. Det går att göra en hel del med speglar och vi ger dig här bra tips på hur du kan inreda på bra sätt med just speglar.

En stor fördel en spegel har är att den kan göra ett rum större, eftersom den reflekterar det som finns i rummet. Den kan även skapa ljus samt rymd. Att speglar kommit att bli allt mer poppis märks även på de som tillverkar dem, för nu kan de komma i en mängd olika former, storlekar och färger.

Tips för inredning med spegel
Något som kan vara snyggt i vardagsrummet är att ha en rund spegel istället för en tavla eller som ett komplement till de du har på dina väggar. Det ger en maffig och härlig känsla annars att ha en riktigt stor spegel helt för sig själv på en av väggarna.

Annars kan du välja en mindre modell och ha tavelvägg runt om. Du kan även ha speglar stående på en hylla, eller på en byrå. Om du har en tom vägg att fylla i ditt hem testa då att hänga upp speglar i samma stil. Men i olika storlekar. Organisera upp hur de ska hänga före du spikar i väggen bara!

Speglar är även bra för att skapa ljus och rymd i mindre rum. Med speglar kan du få ett rum att kännas rymlig och öppen även om den egentligen inte är det. Ju större spegel du väljer, desto större kommer rummet att kännas. Placera gärna spegeln så att dagsljuset faller mot den, samt ha även en lampa som reflekterar i den då det är mörkt ute. Det ger även det mer rymd.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.