Inred med posters

publicerad 28 oktober 2020

Posters, tavlor och konst är ett enkelt sätt att förändra ett hem. Fördelen med posters är att de kommer i olika former och i olika storlekar.

Det har kommit att bli en stor inredningsfavorit hos många. Anledningen till det är dels att det är snyggt, dels smidigt samt att det är ett relativt billigt sätt att göra om ett rum på. Många gånger kostar det mindre med posters, vilket gör att du kan byta ut dem lite när som du känner för det. Inredning med hjälp av posters är inte så svårt och det finns egentligen inga rätt eller fel. Du kan sätta upp dem en och en, eller flera. Du kan ha dem med eller utan ram. Ha dem i färgkoordination eller mixa dem helt som du vill.

Så här hänger du dina posters snyggt
Ett sätt att hänga dem på är att ha många små tillsammans. Är de stora, då passar de bättre för sig själva. Du kan välja mellan att hänga dem helt fritt eller symmetriskt. Om du satsar på att det ska vara symmetriskt, se då till att mäta, så att alla mått stämmer. Minsta centimeter fel, gör det asymmetriskt istället. Om du har mönstrade tapeter så går det ändå hänga posters på dessa väggar. Ett tips är då att du använder dig av en vit passepartout för att få en snygg inramning. Om du vill rama in dina posters, så testa att blanda olika ramar, då det kan bli effektfullt.

Skapa en tavelvägg
Det är inte fel att samla all konst på ett och samma ställe. Det oavsett om det är posters, exklusiva tavlor eller personliga fotografier. En hel vägg med tavlor kan vara riktigt snyggt. Men det gäller att tänka till före. Du bör se till så att du har en plan och en bild av hur det sa se ut. Du kan skissa upp det på papper, eller ännu hellre, lägg ut dem på golvet och testa olika kombinationer. Ska du hänga dem horisontellt, använd vattenpass samt tejp så får du raka linjer. Har du tänkt att de ska hänga ovanför en eller flera möbler, så utgå då från dessa. Du bör utgå från möbelns bredd för att kunna centrera tavlorna rätt. Se till att skapa ett bra samspel och ha två till tre färgkombinationer i dina motiv. Annars kan det lätt bli ett rörigt uttryck. Vill du ändå blanda, satsa på att ha ramar i samma stil och färg.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.