Hur mår din personliga ekonomi, och hur kan ett lån förbättra den?

publicerad 29 maj 2020

När vi nämner ordet ”ekonomi” är det oftast bundet till världsekonomin och stora företag, och det är sällan man kopplar det till sin egen, personliga ekonomi. Men nu när vi ser på vad som händer i världen borde vi kanske göra det. Din personliga ekonomi representerar hälsan i ditt finansiella liv och innehåller allt de du värderar mest – din familj, ditt hem, din passion och ditt arbete. Alltså använder du din personliga ekonomi till de ting som är viktiga för dig. Ta ett steg tillbaka och se över hur din ekonomi verkligen mår, och om det finns något som kan göra att den får det bättre.

Ditt hem är så mycket mer än ett tak över ditt huvud…

Det är en plats där du och din familj spenderar majoriteten av erat liv. En plats där vi samlar minnen. Ett hem som du trivs i kräver omsorg och pengar. Om du snabbt behöver pengar för oväntade utgifter, till exempel en renovation eller reparation, och du inte har tid att gå igenom en lång ansökningsprocess hos banken kan du överväga ett snabblån. Alltså en typ av lån som du kan få med kort varsel.

Ibland dyker en plötslig oväntad utgift upp, och då kan ett lån på 10 000 vara det som räddar en från ekonomisk undergång. Denna bekvämlighet kommer såklart med för- och nackdelar, inklusive en del höga räntor. Men om du inte riktigt har något annat val, så kan det vara den enda lösningen för att säkerställa din ekonomiska framtid.

En avgörande del av en hälsosam, personlig ekonomi är att den blir hanterad rätt.

När du behöver ett extra tillskott i din personliga ekonomi kan ett lån vara en hjälp på vägen. Om du har en stabil inkomst men det dykt upp utgifter som du inte kan täcka, eller om du och din familj hittat drömhuset och behöver ett extra tillskott kan ett lån på 100 000 övervägas.

Bara för att inkomsten är instabil just nu, betyder det inte att den är det för alltid. Ett lån kräver moraliskt, juridiskt och ekonomiskt ansvar, och därför är det viktigt att du är strategisk med hur du ska återbetala avgifterna. Covid19 krisen innebär enorma ekonomiska utmaningar, men om du håller huvudet kallt kan du fatta smarta beslut för att skydda dig och din personliga ekonomi och komma stark ur krisen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.