Hur man applicerar fönsterfilm: Den ultimata guiden

publicerad 8 februari 2022
fönsterfilm

Fönsterfilmer skyddar ditt hem från solens skadliga UV-strålar samtidigt som de ger ditt hem stil! Fönsterfilm kan installeras på glas, speglar och till och med klar vinyl. Det finns i en mängd olika färger och till och med mönster så att du kan välja en som passar dig och ditt hems stil. I det här blogginlägget gör vi igenom hur du applicerar fönsterfilm i några enkla steg och vad du ska göra om du har problem med att applicera din film.

Vad är en fönsterfilm?

Fönsterfilm är en typ av dekorativ och praktisk film som kan appliceras på insidan eller utsidan av ditt hems fönster. Fönsterfilmer finns i många olika stilar, färger och mönster så att du kan anpassa din fönsterinredning. Fönsterfilm kan skydda mot solens UV-strålar eller ger dig mer avskildhet och samtidigt ge ditt hem stil. Hur du vill att din fönsterfilm ska se ut är upp till dig!

 

Att fixa till fönster på detta sättet har varit populärt länge och det är inte konstigt med tanke på alla fördelar. Vare sig du har praktiska eller dekorativa anledningar till att vilja använda fönsterfilmer finns någonting för dig, och eftersom det inte är permanent kan du alltid byta ut eller ta bort filmen när som helst om du inte är helt nöjd.

Steg-för-steg: Så här installerar du din fönsterfilm

För att applicera fönsterfilm på glasytor följer du de här enkla stegen:

 

  1. Mät ytan du ska installera din fönsterfilm på och klipp ut din film något större än själva ytan.
  2. Rengör ditt fönster eller din spegel ordentlig. Det måste vara helt rent och fritt från smuts och fett.
  3. Spraya ditt fönster, din spegel eller den yta du har planerat att sätta på fönsterfilmen med vatten.
  4. Ta bort lagret med plats som finns på filmen–du kan tejpa båda sidorna och dra dem isär om du har svårt att separera dem.
  5. Placera filmen på fönstret och platta ut ytan tills den är så slät som möjligt. Tryck vatten och luftbubblor ut mot sidorna. Du kan använda en skrapa eller ett kreditkort för att stryka ut fönsterfilmen.
  6. Skär bort eventuella kanter tills filmen passar perfekt och ta bort alla luftbubblor. Fortsätt flytta runt och stryka ut filmen tills det ser rätt ut!

Du behöver inte installera fönsterfilmen själv

Om du är osäker på om fönsterfilm är rätt för ditt hem kan du kontakta ett fönsterfilmsproffs för att få hjälp. De kommer att kunna bedöma ditt hem och utforma en skräddarsydd, personlig plan som passar dina behov bäst. Den finns många tjänster för fönsterfilm Stockholm.

 

Självklart kan du också välja själv och sedan bara få hjälp med installationen. Det kostar lite extra, men din film kommer att sitta helt perfekt och det kan trots allt hålla i många, många år!

Slutsats

Som du inser finns det många anledningar att man skulle vilja installera fönsterfilmer utöver dekor eller UV-skydd. Fönsterfilmer erbjuder en rad fördelar för vilken fastighet som helst. Det finns en film för alla behov, från integritet till energieffektivitet. Efter att ha läst den här guiden bör du ha en bättre uppfattning om hur du installerar din första fönsterfilm i ditt hem!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.