Covid-19 fångar löpsedlarna – vad gör människor i karantän av sin ångest?

publicerad 6 maj 2020

Många människor känner en stor rädsla för allt det som sker i dessa tider och är man inte rädd för corona, så är det många som oroar sig för sin ekonomi och för sina nära och kära. Här i Sverige så är förödelsen inte lika utbredd som den blivit i många andra delar av världen. Vi får fortfarande gå ut men måste följa regeringens restriktioner. Många känner sig inte fria och detta kan leda till stor oro och ångest.

Hur det är i andra länder där restriktionerna är ännu hårdare och människor är instängda under total lockdown är nästan svårt att föreställa sig. Larmen haglar in om psykisk ohälsa och självmord.

Hur hanterar människor ångesten som tillkommer av alla förändringar som sker? USA som exempel, är ett av de länder där läkare skriver ut flest preparat mot symptomen vilket har lett till en opiatepidemi med människor som är tungt medicinerade.

H2. Hur hanterar människor en lockdown på bästa sätt?

Det finns sätt att må bättre på som är naturliga och bra i längden och i många länder runt världen så är det just i detta nu många människor som kämpar med ångest och rädsla. Nedan listar vi 3 metoder som många vittnat om fungerar för att hantera ångest som är naturliga och hjälper i längden:

Meditation 

Meditation vet de flesta om är nyttigt för dem, men när man i sin vanliga vardag gör sina vanliga bestyr så är det enkelt att inte finna tiden eller ron för det. I karantän eller lockdown så tvingas man vara där med sig själv, vilket gör att känslor som är förtryckta kommer upp till ytan. De som har kunnat lugna sig och må bättre vittnar om att de nu har tiden för att meditera och söka sig inåt och försöka vara i nuet. I meditation får man svar och ångest är i regel en känsla som uppstår när man inte vet hur man känner, därför är detta en metod som hjälper många att komma i balans igen.

CBD-olja

CBD olja är ett fantastiskt naturläkemedel enligt de flesta användare och hjälper till att ta hand om kroppen och psyket på många olika sätt. Vårt endocannabinoida system lugnas av cannabinoider och detta system påverkar hela vår kropp och balans. Cibdol kan hjälpa mot allt från ångest, depression, aptit, sömn, smärtor och så mycket mer.

Träning

När vi rör på kroppen så frigörs det många hormoner i kroppen som får oss att må bra. För personer som är under lockdown och inte kan gå till gymmet eller gå ut på en promenad så har träning och rörelse i hemmet varit en ren räddare i nöden mot den stundande ångesten och oron över världens situation. Det är också viktigt att äta en varierad och näringsrik kost full med vitaminer och mineraler som främjar kropp och knopp!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.