Galna rekord i Premier League

publicerad 6 maj 2020

Alla riktigt fotbollsälskare har garanterat ett favoritlag i Premier League, eller i alla fall ett lag som ligger dem lite extra varmt om hjärtat. Liverpool, Chelsea och Manchester United är enorma pelare inom dagens fotboll, samt har varit det under en längre tid. Dessa lag har även varit med och slagit en hel del galna rekord i Premier League, något vi ska gå in lite djupare på idag. Idag ska vi nämligen gå igenom 5 av de galnaste rekorden någonsin i den engelska Premier League.

Med detta erbjudande så får du en raskande i ditt spelande!

1. Obesegrade under hela säsongen – Arsenal

Under Premier League-säsongen 2003-2004 så var Arsenal i sitt absoluta essé. Man vann inte bara ligan, utan man vann ligan utan att ha förlorat en enda match under hela säsongen. Laget är det enda att åstadkomma denna bedrift någonsin inom Premier League, vilket bevisar hur bra laget var under denna storhetstid. Ett riktigt fascinerande och galet rekord!

2. Alan Shearer – 260 mål på 441 framträdanden

Alan Shearer är en legend inom hela fotbollsvärlden, inte bara inom engelsk fotboll. Alan är den spelare som har gjort flest mål någonsin i Premier League, trots att han endast spelade 441 matcher totalt sett. Det finns många spelare som har spelat betydligt fler matcher, men ingen kommer riktigt i närheten av Alan Shearers otroliga rekord.

3. Flest självmål under en säsong – 4 stycken av Martin Skrtel

Det här är med största sannolikhet inget rekord som Skrtel är stolt över, men ändå ett rekord han innehar. Att göra självmål är aldrig kul, men när man gör det hela 4 gånger under samma säsong, då har man helt enkelt inget bra år. Martin Skrtel var dock under sin storhetstid en av världens bästa mittbackar, så det har knappast gått någon nöd på den här kvalitativa fotbollsspelaren under hans tid inom branschen.

4. Mest Premier League medaljer – Ryan Giggs 13 stycken

Om man inte skulle vara stolt över att ha rekordet på punkt nummer 3, då är det här den raka motsatsen. Det här är möjligtvis det mest prestigefulla rekordet vi listar, då 13 Premier League titlar är en otrolig bedrift att uppnå i sin karriär. Få spelare har dock varit aktiva lika länge som Ryan Giggs var, samt ännu färre var aktiva lika länge inom samma klubblag. Hatten av till Ryan Giggs!

5. Största hemmavinster – 9-0 mellan Manchester United och Ipswich Town

Manchester United är onekligen ett av Englands största lag genom tiderna. Laget har vunnit Premier League otaligt många gånger, samt har en av de största fans-skarorna i världen. Matchen mellan Manchester United och Ipswich Town på Old Trafford blev möjligtvis inte som det senare laget hade tänkt sig. Matchen var otrolig ojämn under hela matchens gång, samt slutade med en vinst på 9-0 för hemmalaget Manchester United.

Premier League har knappast någon avsaknad på både otroliga och galna rekord. Ovanstående exempel är just endast exempel, det finns massvis med andra rekord att ta del av om du är intresserad av det.

Testa denna bookmaker om du känner för att spela på vilket nästa galna rekord ska bli i Premier League!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.