Få det bästa priset på din framvagnsinställning

publicerad 20 april 2020

Om din bil kränger, din ratt inte vill komma tillbaka till startläget eller din bil verkar dra åt ett specifikt håll så kan du ha behov för en framvagnsinställning. Det låter som något väldigt komplicerat men det är en rätt vanlig komplikation med bilar. Dessa problem uppstår normalt om du i vardagen kör på dåliga vägar.

Det är ett problem som är svårt att fixa själv om du inte råkar vara mekaniker. Så när det är dags för framvagnsinställning borde du hitta en mekaniker som är bra och billig. Det lättaste sättet att vara säker på att du får det bästa priset på denna service är givetvis genom att jämföra olika mekaniker.

Du tänker kanske att det låter omöjligt då mekanikern ska kolla på din bil för att besluta om pris. Men hos Autobutler kan du genom att beskriva dina problem få erbjudanden från tre olika mekaniker i ditt område. På det sättet kan du vara säker på att du får ett rättvist pris för din framvagnsinställning.

Varför ska du göra en framvagnsinställning?
Det finns flera olika anledningar till att du ska göra en framvagnsinställning. När dina hjul inte är inställda helt rätt kan flera saker gå fel. Några av dessa är:

·       Din bil kan inte styras helt stabilt eller optimalt vilket gör att din körning kan bli osäker.

·       Det sliter på dina däck det leder till både ökade bränslekostnader och onödiga däckbyten.

·       Att lägga mer pengar på bensin är också dåligt för miljön.

Som du ser kan det löna sig att hålla ett öga med sina däckinställningar både för din säkerhet och för miljön.

Hur fungerar en framvagnsinställning?
Det är många grejer som ska kontrolleras för en optimal inställning av dina däck. Det som verkstaden kommer att kontroller och korrigera är:

·       De kommer genomföra en precis mätning av hjulen.

·       Däckmönstret kontrolleras noggrant.

·       Däckens lufttryck ska optimeras.

·       De kontrollerar hjullager

·       Styrningen kontrolleras.

·       Den helt korrekta geometriska data ställs in enligt specifikationer från tillverkaren av bilen.

Det handlar mycket om att ställa in vinklar så att allt är symmetrisk och i enighet med vad tillverkaren av bilen säger är perfekt. Så det är ett precisionsjobb som tar tid för mekanikern. Därför är det viktigt att du hittar en som är bra och till rätt pris. Jämför därför alltid pris när du ska göra din framvagnsinställning, det är otroligt onödigt att betala mer än man behöver.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.