Bet365 bötfälls av svenska myndigheter på grund av minderårigt deltagande i en fotbollsmatch

publicerad 9 april 2021
betting på nätet

Bet365-ägda Hillside Sports har bötfällts med 98 000 kr för att ha erbjudit spel på en fotbollsmatch. Spelinspektionen har gått ut med en varning till spelaktören i fråga med hänvisning till att flera inblandade spelare hade ännu ej fyllt 18 år.

Händelsen i fråga syftar på en träningsmatch mellan Kronängs IF och Mariedals IK den 28 mars förra året. Eftersom en stor del av spelarna var minderåriga – 24 av de 32 deltagarna var under 18 år så bröt Bet365 direkt mot svensk lag.

Hillside kommenterade det hela offentligt med att de inte var medvetna om att matchen specifikt klassades som ett sportevenemang med minderåriga. Man har vidtagit specifika åtgärder för att kunna förhindra liknande situationer i framtiden. Alla spel på evenemanget i fråga ogiltigförklaras.

Spelinspektionen accepterar överträdelsen som en unik engångsföreteelse och har låtit Hillside Sports slippa undan det hela med en skriftlig varning. Deltagande av minderåriga inom olika sportsammanhang där vadslagning möjliggjorts utgör en allvarlig och angelägen fråga för de svenska myndigheterna.

Just därför så baserades bötesbeloppet ej på Hillside Sport svenska intäkter, utan på alla de svenska satsningar vilka placerades under 2019, vilket för övrigt, föga förvånande, bidrog till att bötesbeloppet mynnade ut i astronomiska summor!

Bötesbeloppet och straffet kunde utdelas främst tack vare en ökad bevakning av vadslagningsbranschen. Med insättningsgränser vilka påförts förra året, inklusive diskussionen om reklamförbud av spel under dagtid (diskussioner pågår), så sätter Spelinspektionen press på hela spelbranschen.

Även om spridningen av sportspel och de kasinon vilka betjänar den svenska marknaden indikerar det motsatta, det vill säga, att det som öppnats upp blir inte så enkelt att försluta.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.