Bästa vinterdäck och kompetent bilverkstad

publicerad 9 oktober 2019

Varje år sammanställer olika medier vilka som är bästa vinterdäck. Denna artikel sammanställer läget för bästa vinterdäck 2019 och vi vill passa på att tipsa dig om en av Stockholms mest kompetenta bilverkstäder.

Vinnarna i DN Motors och Teknikens Världs stora vinterdäckstest presenterades i dagarna. Att satsa på bra vinterdäck är naturligtvis viktigt när du är ute och åker bil ensam eller med din familj och vissa däck är bättre än andra.

DN skriver att under 19 år av kontinuerliga tester av vinterdäck har det aldrig funnits billiga däck som presterar bättre än dyra. Samtidigt varnas för att vissa dyra däck kan underprestera. Det gäller att sålla bort dem. Testerna visar att det inte finns däck som klarar av att ge dig bra prestanda på alla underlag. Förenklat kan man säga att däck antingen klarar is och snö eller vått och torrt, förklarar DN och Teknikens Värld.

Årets bästa vinterdäck 2019 enligt DN Motor och Teknikens Värld

  1. Dubbdäcket Continental Icecontact 3. Detta däck uppvisar de bästa testresultatet vid inbromsningar. Greppnivån är högre än för alla andra testade dubbdäck.
  2. Dubbfria Continental Conti Viking Contact 7. Det bästa dubbfria vinterdäcket.
  3. Dubbdäcket Goodyear Ultragrip Ice Arctic. Däcket rullar mycket lätt trots dubbningen.
  4. Dubbfria Nokian Hakkapeliitta R3. Däcket rullar lättast av alla och ger en bränsleförbrukning som är 4,8% lägre än testets tyngst rullande däck, enligt de två tidningarna.

DN och Teknikens Värld går ett steg längre. De varnar för de sämsta däcken. Testförlorarna är Nokian Hakkapeliitta 9, Kormoran Stud 2. Bedömningen av dessa däck är strikt negativ och man avråder helt från att köpa dessa däck.

När ska du ha vinterdäck?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober tom 15 april. Vinterdäck som krav gäller from 1 december tom 31 mars. I Stockholm, Göteborg och Malmö rekommenderas vanligtvis dubbfria däck för att minska utsläppen av hälso- och miljöskadliga partiklar.

Här kan du byta och förvara vinterdäck: Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Om du bor i Stockholm kan du byta till vinterdäck hos Dieseltrim Bilverkstad Bromma som är en mycket kompetent bilverkstad för alla bilmärken, men som specialiserat sig på Jeep, Dodge, Chrysler, Fiat, Lancia och olika modeller av husbilar.

Dieseltrim Bilverkstad har även däckhotell och erbjuder självklart montering av extrautrustning som tex: extraljus, dragkrok och takbox. En ovanlighet är att man tar emot limousiner, vilka har särskilda behov som limousinlyft.

Bästa vinterdäck 2019