IT/Övervakning

Integritetsvänliga meddelandeappen Telegram når 100 miljoner användare

Allt fler bryr sig om sin digitala integritet och alternativen blir allt mer användarvänliga med appar som Telegram

Meddelandeappen Telegram som är den främsta uppstickaren mot Whatsapp och Viber når nu 100 000 miljoner aktiva användare.

Nya Dagbladet har tidigare rekommenderat appen såsom en av de mer användarvänliga meddelandeapparna som tar ditt privatliv på allvar.
Även om Whatsapp och Viber ännu är flera gånger större så börjar Telegram nå kritiska nivåer av användare vilket är viktigt för att appen ska bli tillräckligt relevant bland de bredare lagren av mobilanvändare.

350 000 nya användare ansluter sig varje dag. Totalt levereras 15 miljarder meddelanden dagligen via Telegrams system meddelar utvecklarna på tjänstens blogg.

Appen har på senare utökats med en rad funktioner såsom såsom kanaler, Bot API, inline bots, inbyggd mediaspelare, custom stickers, grupplänkar, sökfunktion och möjlighet att svara på specifika meddelanden och mäter sig med lätthet mot den främsta konkurrenten Whatsapp såväl gällande funktionalitet som utseende och enkelhet.

Telegram kan användas såväl i din mobil som på datorn och stödjer operativsystemen Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch, Firefox OS, Microsoft Windows, Linux och OS X.

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!