Red Ice stängs av efter att leverantör hittat “negativa artiklar” om sajten

Hotet från bankerna

publicerad 12 januari 2021
- av Isac Boman
Red Ice blev återigen utkastade av sin leverantör av betallösningar.

Repressionen mot dissidenter i USA fortsätter att hårdna. Efter bara 10 dagar som kund hos sin nya leverantör av betallösningar meddelades det nationalistiska mediebolaget Red Ice nyligen att man slängs ut eftersom företaget hittat ”flera artiklar på internet med negativa nyheter” om Red Ice, personerna bakom projektet och deras medlemmar.

Leverantören beskriver sig själv som ”konservativ” och hävdar i ett mejl till Red Ice att man hittat flera artiklar på internet med negativa nyheter ”om såväl företaget, Red Ice medlemmar och ägaren” och att han på grund av de negativa artiklarna därför väljer att omedelbart säga upp kontraktet.

Repressionen mot dissidenter i USA har kommit att bli mycket omfattande inte bara på sociala medieplattformar, utan även vad gäller sådant som traditionellt betraktats som grundläggande medborgerliga rättigheter inklusive tillgång till betallösningar. Noterbart är att det är Red Ice fjärde leverantör av betallösningar och kreditkortsbetalningar under 2020 och att man på liknande sätt blivit censurerade och utkastade även av de övriga med liknande motiveringar.

Man pekar på att det med största sannolikhet handlar om att betaltjänsterna pressas framförallt av mäktiga judiska lobbygrupper som SPLC och ADL för att försöka kväsa den populära kanalens verksamhet.

En mäktig aktivistgrupp – mest sannolikt SPLC eller ADL kontaktar varje företag eller bank som vi använder oss av och hotar dem med negativ press. De här grupperna har direkt tillgång till etablissemangsmedierna och de inkluderar falsk information om oss som är full av lögner, påhopp och förtal för att skrämma företagen att kasta ut oss”, skriver Red Ice i en kommentar.

Det här är en mycket skadlig inblandning och en dag kommer den här aktivistgruppen att stämmas på allt de har”, konstaterar man vidare.

Man uppmanar också allmänheten att fortsätta stödja projektet genom att bli prenumerant eller donera så att verksamheten kan leva vidare.

Red Ice drivs av svenske Henrik Palmgren, med rötterna i Göteborg, och hans amerikanska hustru Lana Lokteff. Det oberoende medieprojektet har sedan starten 2006 kretsat kring filosofiska och sanningssökande samtal.

På senare år har man kommit att uppmärksamma mer kontroversiella ämnen som demografiska frågor och den judiska lobbyns inflytande framförallt i USA. Kanalen har även blivit känd att belysa etniska rättigheter för europeiska folkgrupper.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!