IT/Övervakning

Konstnär skapade trafikkaos med Google Maps

Konstnären Simon Weckert kunde visa på hur enkelt Googles virtuella verklighet kan skapa oreda ute i den riktiga världen.

Simon Weckert ville visa hur enkelt man kan lura Google Maps. Han tog helt enkelt 99 mobiltelefoner och aktiverade appen på dessa, lade dem i en vagn och drog vagnen längs en gata i Berlin. Precis som han hade förutspått så började Google Maps varna för att det var trafikstockning på gatan.

I en video som konstnären publicerat på Youtube vill han synliggöra hur Googles virtuella verklighet kan påverka den riktiga världen och hur appens misstolkning av situationen leder till att förare tar omvägar förbi helt tomma gator bara för att han går runt med en leksaksvagn full av mobiltelefoner.
Weckert går mycket sakta med de 99 telefonerna och detta tolkar Googles system som att gatorna mobilerna befinner sig på är packade med bilar och svåra att komma fram på, vilket gör att det föreslår andra vägar för övriga trafikanter som använder Google Maps – trots att gatan i verkligheten nästan är helt tom.


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!