Konstnär skapade trafikkaos med Google Maps

publicerad 5 februari 2020
- av Markus Andersson

Simon Weckert ville visa hur enkelt man kan lura Google Maps. Han tog helt enkelt 99 mobiltelefoner och aktiverade appen på dessa, lade dem i en vagn och drog vagnen längs en gata i Berlin. Precis som han hade förutspått så började Google Maps varna för att det var trafikstockning på gatan.

I en video som konstnären publicerat på Youtube vill han synliggöra hur Googles virtuella verklighet kan påverka den riktiga världen och hur appens misstolkning av situationen leder till att förare tar omvägar förbi helt tomma gator bara för att han går runt med en leksaksvagn full av mobiltelefoner.

Weckert går mycket sakta med de 99 telefonerna och detta tolkar Googles system som att gatorna mobilerna befinner sig på är packade med bilar och svåra att komma fram på, vilket gör att det föreslår andra vägar för övriga trafikanter som använder Google Maps – trots att gatan i verkligheten nästan är helt tom.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.