Hacker-krig mellan Anonymous och ryska Killnet

Det nya kalla kriget

publicerad 4 mars 2022
- av Redaktionen

Den internationella hackergruppen Anonymous har ställt sig på Ukrainas sida efter Rysslands invasion, och bedriver nu ett cyberkrig mot den pro-ryska hackergruppen Killnet.

Sedan i fredags har flera ryska statliga hemsidor hackats och stängts ner – och Anonymous arbetar aktivt för att fortsätta hålla sajterna nere, rapporterar Dagens Industri.

Bland de nedsläckta sidorna finns den statliga nyhetskanalen Russia Today, det ryska gasbolaget Gazproms hemsida och det ryska försvarsdepartementets hemsida. Anonymous har tagit på sig samtliga attacker, skriver man på Twitter.

Den pro-ryska hackergruppen Killnet svarade med att stänga ner en hemsida som tillhörde Anonymous. De stängde även ner Ukrainas president Volodymyr Zelenskys hemsida och en hemsida tillhörande en ukrainsk milis, rapporterar Russia Today.

Killnet publicerade även en video på YouTube där de ger sin syn på kriget, som de bland annat skyller på Zelensky.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.