Bill Gates: Ctrl-Alt-Delete var ett misstag

publicerad 27 september 2013

Det populära och välanvända kommandot Control-Alt-Delete” var ett misstag. Det säger Microsoft-grundaren Bill Gates och skyller på en IBM-programmerare.

Enligt Bill Gates skulle knappkommandot kunnat göras genom att trycka på en endaste knapp, en idé som aldrig kom till verket, skriver Daily Express.

– Vi skulle kunna haft en enskild tangent. Personen som ville göra IBM:s tangentbordsdesign ville inte ge oss en enskild tangent så vi programmerade på en mycket simplare nivå.

IBM-programmeraren David Bradley är personen som Bill Gates syftar på. Han var med och kodade kommandot som från början var tänkt att bestå av Control-Alt-Escape, men eftersom Bradley uppfattade som att kommandot kunde slås in av misstag bytte han till Delete-knappen på slutet.

Kommandot Control-Alt-Delete används på datorn för att öppna den klassiska aktivitetshanteraren som gör det möjligt att stänga ner program som slutat fungera utan att behöva starta om datorn.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.