IT/Övervakning

Apple tillåter annonser i pushnotiser

Tidigare har Apple sagt nej till pushnotiser.

Nu har Apple uppdaterat sina riktlinjer för appbutiken App Store. En stor förändring blir att man nu kommer att tillåta annonser i form av pushnotiser, något man tidigare varit motståndare till.

Enligt Apple ska det krävas att användarna själva godkänner pushnotiserna, men redan innan de nya riktlinjerna har Apple fått kritik för att ha skickat ut pushnotifieringar till användarna som har tolkats som reklam, skriver The Verge.
Förändringarna kan komma att uppfattas som störande och irriterande av användarna, men kommer sannolikt också skapa nya möjligheter för applikationsutvecklarna att tjäna mer pengar på sina produkter.

I de nya riktlinjerna framkommer det också att Apple kommer bannlysa alla appar som kan användas för att begå brott eller hålla sig undan rättsvårdande myndigheter. Man kommer också att bli mer selektiva med vilka dejtingappar man släpper igenom och enbart godkänna sådana som man bedömer håller en hög kvalitet.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!