Inrikes

Zara Larsson prisas av regeringen för sina politiska åsikter

Zara Larsson

Den 19-åriga sångerskan Zara Larsson, som bland annat skrivit att hon hatar män, prisas nu av regeringen för sina insatser för svensk musikexport och för sitt politiska ställningstagande.

I 20 år har regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport delats ut till olika artister som haft stor betydelse för den svenska musikexporten. Årets vinnare var Zara Larsson, den 19-åriga sångerskan som gjort succé både i Sverige och i utlandet.
Men det är inte bara för Larssons musikgärning som hon tilldelas priset. Enligt motiveringen är hon genom sitt feministiska ställningstagare en förebild för det moderna Sverige.

“Med sin oemotståndlig popmusik, sitt färgsprakande artisteri och sin starka personlighet har hon lagt världen för sin fötter… Hennes starka röst som sångerska, men också för kvinnors rättigheter, gör henne till en stor förebild för det moderna Sverige”, lyder motiveringen.

Zara Larsson har via sociala medier gett uttryck för hatfylld retorik riktad mot män. Bland annat identifierar hon sig som manshatare och har skrivit att hon “hatar killar” – åsikter som hon nu prisas av regeringen för.

Priset delades ut av EU- och handelsminister Ann Linde (S) vid en ceremoni under tisdagen. Även sopranen Nina Stemme tilldelades regeringens hederspris för mångåriga insatser inom musikexporten.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!