Inrikes

William Hahne avgår som vice partiledare för Alternativ för Sverige

William Hahne.

Efter de senaste veckornas kontrovers väljer William Hahne (AfS) att avgå från Alternativ för Sveriges partistyrelse och posten som vice partiledare.

Enligt Alternativ för Sverige meddelade Hahne sin avgång under ett extrainsatt partistyrelsemöte på söndagskvällen. Hahne uppger att han lämnar partistyrelsen på grund av att hans privata affärsverksamhet sammanblandats med partiet.
Nu riktas tyvärr fokus från Sveriges ödesfrågor till min privata affärsverksamhet, vilket är ogynnsamt för både partiet och Sverige, och alltså är vad som föranleder min avgång”, skriver William Hahne på Facebook.

Under de senaste veckorna har det stormat ordentligt kring William Hahne. Kontroversen handlar om att Hahne, mitt under coronapandemin, startat en nätbutik där munskydd säljs för 249 kronor styck, trots att samma munskydd säljs för bara en bråkdel av priset på andra butiker. Hahne har av kritiker anklagats för att ha profiterat på coronapandemin på ett ohederligt vis. William Hahne har dock försvarat prissättningen och skriver på Facebook att “ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige”.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!