Var tredje känner sig otrygg och är rädd att utsättas för brott

publicerad 30 juli 2019

Var fjärde person i polisregion Stockholm har valt en annan väg hem på grund av otrygghet. Det visar lokala resultat i den största Nationella trygghetsundersökningen som hittills har tagits fram.

Människor i Upplands-Bro är mest otrygga i hela polisregionen. Det visar de lokala resultaten från trygghetsundersökningen.

Det är många som känner sig otrygga när de är ute sent i sitt bostadsområde. Var tredje invånare i Stockholms län känner sig otrygg ute sent på kvällen. Rädslan för att utsättas för brott leder till att 26 procent ofta väljer en annan väg och 13 procent avstår från aktiviteter.

Vid BRÅ konstaterar man, att det framför allt är kvinnor som påverkar sitt beteende och är oroliga för konsekvenser, om de skulle utsättas för brott. Mest utsatta för personbrott är Sigtunaborna, och boende i stadsdelsområdet Spånga-Tensta är mest utsatta för egendomsbrott enligt undersökningen.

Rapporten är den första i sitt slag och är baserad på två enkäter gjorda 2017 respektive 2018.

 

Christopher Jarnvall/NB NyhetsbyrånStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.