Inrikes

Var tjugonde polis har inte gjort vapenprov – bär ändå tjänstevapen

Runt var tjugonde polis har inte genomfört sitt årliga vapenprov. Poliserna ska egentligen få vapnet indraget, ändå bär de sitt tjänstevapen skriver Nya Wermlands Tidningen.

Polismyndigheten har omkring 20 400 anställda, varav 1 051 poliser går med tjänstevapen trots att de inte utfört ett godkänt kompetensprov för tjänstevapen, alltså nästan var tjugonde polis.




För att poliser ska få bära tjänstevapen krävs det att de utför ett kompetensprov med godkänt resultat varje år. Om en polis inte genomfört ett godkänt kompetensprov på 18 månader ska dennes tjänstevapen dras in. Kompetensprovet genomförs för att säkerställa att polisen kan använda sitt tjänstevapen på ett säkert sätt.

Det kan handla om att poliser inte genomfört ett kompetensprov alls på 18 månader, eller att de inte klarat av ett kompetensprov på 18 månader.

Att dessa poliser ändå bär varpen innebär en fara både för allmänheten och polisen själv och innebär ett missbruk av myndighetens förtroende skriver tidningen.

 

Källa: NWT

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!




  • Ämnen:
  • Polisen
  • vapen