Vänsterextremt attentat mot AfS-funktionär – “De kommer inte tysta mig”

publicerad 20 september 2020
- av Per Nordin
Christian Peterson låter sig inte tystas av hot ifrån extremvänstern.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under torsdagsmorgonen genomfördes ett vänsterextremt politiskt attentat riktat mot Christian Peterson som är partifunktionär i det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige.

Christian fick sitt hem och bil vandaliserad, och den hotfulla meningen “nazist” sprayades på husfasaden. Attentatet skedde kort efter att den terroranstrukna vänsterextrema organisationen Antifascistisk Aktion, AFA, spridit hans personuppgifter över internet.

 Nu har den toleranta vänstern varit hemma hos mig, sprayat ”nazist” och spräckt mina bildäck. De tror att de kan stoppa mitt engagemang i Alternativ för Sverige, men där tror de fel, kommenterar Christian om händelsen på Twitter.

 

Nya Dagbladet har kontaktat Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, för att fråga honom hur partiet ser på det inträffade attentatet.

 Det är allvarligt, men jag är tyvärr inte förvånad. Nu skedde attentatet mot bostad och bil, vilket innebär att hela familjen drabbas, säger Kasselstrand.

Kommer ni vidta några åtgärder?

 Jag har haft regelbunden kontakt med Christian efter det inträffade för att få en klar bild av situationen. Jag har också meddelat att partiet backar upp honom ekonomiskt på de sätt som behövs. Det är det minsta vi kan göra i det här läget för att se till att situationen inte blir jobbigare än den redan är, framför allt för de anhöriga. Christian har dock meddelat att hans engagemang i Alternativ för Sverige är intakt. Han låter sig inte tystas av vänstern.

Ser du någon lösning på det politiska våldet i Sverige?

 Självklart finns lösningar som skulle minimera det politiska våldet – men då krävs en politisk vilja, något som helt saknas.

Hur ser du på AFA? Bör organisationer och nätverk som öppet bryter mot lagen och använder hot, våld och terror som metod för att tysta sina meningsmotståndare, vara lagliga?

 Hur illa jag än tycker om extremvänstern är det inte en enkel fråga att förespråka förbud av vänsterextrema, eller andra, organisationer. Min personliga uppfattning är att tillhörighet till en organisation inte kan vara ett brott, eftersom vi har föreningsfrihet enligt grundlagen. Det avgörande är handlingarna – de kan vara kriminella. Och de som begår kriminella handlingar, som attentatet mot Christian, ska lagföras med kännbara straff.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!