Inrikes

Våldtäkter i Stockholm, Sollefteå och Kiruna under natten

Arkivbild.

Under lördagsnatten anmäldes minst tre utomhusvåldtäkter och ett våldtäktsförsök runt om i Sverige.

Omkring halv två-tiden i Fruängen i södra Stockholm påträffades en kvinna av en förbipasserande. Kvinnan berättar att hon en stund tidigare blivit utsatt för en våldtäkt utomhus. Målsäganden var chockad och fördes till sjukhus för undersökning.
En troligt brottsplats är hittad, men ingen är gripen i nuläget och förundersökning är inledd om våldtäkt, enligt polisen.

Vid två-tiden under natten blev en kvinna våldtagen utomhus i centrala Sollefteå. Dådet ska ha skedd vid Storgatan/Strandgatan. Ingen person har gripits.

Under natten blev även en kvinna våldtagen i Kiruna. Brottet ska ha skett utomhus i centrala Kiruna under natten, omkring midnatt. Ingen person har gripits.

Även i Uppsala blev en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök. Händelsen ägde rum strax innan två-tiden i stadsdelen Stenhagen. När kvinnan kliver av den buss hon åkt med blir hon förföljd av en man. Kort därefter ska han ha tvingat ned kvinnan på marken och försökt att våldta henne, men efter att kvinnan påkallat hjälp ska mannen ha lämnat platsen.

Brottet rubriceras som försök till våldtäkt. Ingen person har gripits.

Polisen har inte gått ut med signalement i något av fallen.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!