Inrikes

V-politiker behöll hyresrätt i 19 år – bodde i bostadsrätt

När Hem & Hyra konfronterar vänsterpartisten förklarar hon att hon precis sagt upp lägenheten - efter nästan 20 år.

Den vänsterpartistiske kommunpolitikern har i nästan 20 år levt tillsammans med sin man i en bostadsrätt. Samtidigt har hon hyrt ut sin hyreslägenhet i andra hand där hon har fortsatt varit skriven utan att faktiskt bo där.

Enligt folkbokföringsuppgifterna som Hem & Hyra tagit del av har kvinnan och hennes make inte varit skrivna på samma adress trots att de i verkligheten bor ihop. Istället har V-kvinnan varit skriven på en hyresrätt i Upplands Bro.
Vittnen som tidningen har pratat med menar dock att kvinnan inte har bott i hyreslägenheten på över 19 år men fortsatt varit registrerad på den. Istället har en annan kvinna bott i hyreslägenheten. Bolaget Hembla som äger fastigheten vill inte kommentera fallet, men konstaterar generellt att alla som vill hyra ut i andra hand måste ha ett godkännande från hyresvärden.

När Hem & Hyra konfronterar politikern erkänner hon att hon hyrt ut lägenheten de senaste 19 åren år men hävdar att hon nu har sagt upp lägenheten och att det inte har någonting att göra med att hennes situation börjat nystas i av tidningen.

Sedan 2018 måste man vara skriven på den adress där man har sin dygnsvila, och är man inte det kan man göra sig skyldig till folkbokföringsbrott som kan ge böter eller fängelse i upp till två år om brottet räknas som grovt.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!