V-politiker behöll hyresrätt i 19 år – bodde i bostadsrätt

publicerad 12 februari 2020
- av Per Nordin
När Hem & Hyra konfronterar vänsterpartisten förklarar hon att hon precis sagt upp lägenheten - efter nästan 20 år.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den vänsterpartistiske kommunpolitikern har i nästan 20 år levt tillsammans med sin man i en bostadsrätt. Samtidigt har hon hyrt ut sin hyreslägenhet i andra hand där hon har fortsatt varit skriven utan att faktiskt bo där.

Enligt folkbokföringsuppgifterna som Hem & Hyra tagit del av har kvinnan och hennes make inte varit skrivna på samma adress trots att de i verkligheten bor ihop. Istället har V-kvinnan varit skriven på en hyresrätt i Upplands Bro.

Vittnen som tidningen har pratat med menar dock att kvinnan inte har bott i hyreslägenheten på över 19 år men fortsatt varit registrerad på den. Istället har en annan kvinna bott i hyreslägenheten. Bolaget Hembla som äger fastigheten vill inte kommentera fallet, men konstaterar generellt att alla som vill hyra ut i andra hand måste ha ett godkännande från hyresvärden.

När Hem & Hyra konfronterar politikern erkänner hon att hon hyrt ut lägenheten de senaste 19 åren år men hävdar att hon nu har sagt upp lägenheten och att det inte har någonting att göra med att hennes situation börjat nystas i av tidningen.

Sedan 2018 måste man vara skriven på den adress där man har sin dygnsvila, och är man inte det kan man göra sig skyldig till folkbokföringsbrott som kan ge böter eller fängelse i upp till två år om brottet räknas som grovt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!