V-ledaren stolt över barnens sabotage mot Donald Trump

publicerad 30 juni 2020
- av Isac Boman
Jonas Sjöstedt gillar när Donald Trump utsätts för sabotage.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


På Twitter erkänner Jonas Sjöstedt glatt att hans barn deltog i det omfattande sabotaget mot Donald Trumps valmöte i Tulsa, tidigare i juni. Vänsterledaren skriver vidare att han är ”stolt” över sina barns agerande.

Det var den 20 juni som Donald Trumps valmöte i Tulsa, Oklahoma utsattes för en riktad kampanj där ungdomar och vänsteraktivister via appen TikTok uppmanade varandra att boka biljetter för Trumps valmöte och sedan strunta i att dyka upp – detta för att förhindra att de som verkligen ville se mötet kunde göra detta.

Sabotagekampanjen gav effekt och betydligt färre människor än vanligt dök upp, även om orsaken också tillskrivs aggressiva vänsterextremister som stod i vägen utanför arenan och hindrade människor från att komma in och lyssna på presidenten.

Du blev precis LURAD av tonåringar på TikTok som översvämmade Trumpkampanjen med falska biljettbokningar och lurade dig att tro att en miljon människor ville gå på ert vitmakt-uppträdande tillräckligt mycket för att fylla en area under covid”, kommenterade den vänsterextrema kongressledamoten Alexandra Ocasio Cortez glatt.

Noterbart var att många icke-amerikaner deltog i sabotaget i en förhoppning att påverka det amerikanska presidentvalet, däribland Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedts barn, något V-ledaren alltså ser som någonting positivt och beundransvärt.

Nu kommer det fram. Mina 12-åringar berättar, som om det vore en självklarhet, att de var med i TikTok kampanjen som lurade Donald Trumps valkampanj genom att boka platser på hans valmöte i Tulsa Oklahoma. Lite stolt är man ändå”, skriver han på Twitter.

Alla är dock inte lika imponerade. Peter Sellei skriver på Twitter att det inte hade varit tal om några hyllningar om sabotaget istället hade riktats mot en vänsterpolitiker och att det då istället hade setts som en stor skandal.

Som med alla medlemmar av Vänsterpartiet så kryper den totalitära kommunisten fram lite då och då. Här lite patetiskt gömt bakom 12-åringar och Hö-hö Trump!”, konstaterar han.

Nu har också en ny kampanj lanserats för att sabotera för Donald Trump och försvåra hans chanser att bli återvald som president. Den här gången handlar det om att vänsterliberaler och kommunister går in på webbutiker som säljer Trump-prylar och saker med konservativa budskap, lägger stora mängder av dessa i sin digitala kundvagn och sedan struntar i att gå vidare till kassan. Syftet är att göra det omöjligt för andra kunder att beställa dessa produkter och göra dem “otillgängliga” för att på så sätt orsaka ekonomisk skada för butikerna. Det är dock tveksamt om strategin verkligen fungerar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!