Utredning om våldtäkt på 90-årig kvinna läggs ned

publicerad 8 augusti 2019

Utredning om våldtäkt på en kvinna i 90-årsåldern läggs ner. Den misstänkte mannen, med jobb i hemtjänsten, förnekar. Ord står mot ord. Det rapporterar Bohusläningen.

Det finns ingen teknisk bevisning i fallet och heller inga vittnen från dagen då våldtäkten skall ha ägt rum. I utredningen har den misstänktes mobiltelefon gåtts igenom, men polisen har inte hittat något för att styrka brottsmisstankarna.

Det är uppgifter mot uppgifter och jag ser inte att det går att komma vidare med utredningen, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Den misstänkte mannen arbetade inom hemtjänsten och skall ha varit hemma hos kvinnan för att hjälpa henne att duscha när övergreppet skedde. Detta enligt anhöriga.

Uddevalla kommun startade en internutredning och mannen stängdes av utan lön. Kommunens utredning är inte färdig men mannens är fortsatt avstängd från tjänsten och tycks även ha sagt upp sig.

Uddevalla kommun begär inte ut utdrag från belastningsregistret i samband med rekrytering inom äldrevården. Efter denna händelse har kommunen börjat se över sina rutiner och utdrag kan bli aktuella.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.