Inrikes

Utredning om våldtäkt på 90-årig kvinna läggs ned

Utredning om våldtäkt på en kvinna i 90-årsåldern läggs ner. Den misstänkte mannen, med jobb i hemtjänsten, förnekar. Ord står mot ord. Det rapporterar Bohusläningen.

Det finns ingen teknisk bevisning i fallet och heller inga vittnen från dagen då våldtäkten skall ha ägt rum. I utredningen har den misstänktes mobiltelefon gåtts igenom, men polisen har inte hittat något för att styrka brottsmisstankarna.
Det är uppgifter mot uppgifter och jag ser inte att det går att komma vidare med utredningen, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Den misstänkte mannen arbetade inom hemtjänsten och skall ha varit hemma hos kvinnan för att hjälpa henne att duscha när övergreppet skedde. Detta enligt anhöriga.

Uddevalla kommun startade en internutredning och mannen stängdes av utan lön. Kommunens utredning är inte färdig men mannens är fortsatt avstängd från tjänsten och tycks även ha sagt upp sig.

Uddevalla kommun begär inte ut utdrag från belastningsregistret i samband med rekrytering inom äldrevården. Efter denna händelse har kommunen börjat se över sina rutiner och utdrag kan bli aktuella.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!