Inrikes

Unika bilder från polisinsatsen vid Findus i Malmö

Under söndagsmorgonen pågick en stor polisinsats vid Findus huvudkontor i Malmö. Nya Dagbladet kan visa unika bilder från insatsen som involverade närmare ett 60-tal personer ifrån blåljusmyndigheter och det nationella bombskyddet efter ett inkommet hot mot företaget och att ett påstått giftigt ämne påträffats på företaget.

Hotet kom på fredagskvällen och gick ut på att utpressarna skulle frigöra någon form av giftiga ämnen i kontorslokalerna om företaget inte betalar en summa pengar.
Räddningstjänsten gick in i Findus lokaler med skyddsdräkter för att försöka lokalisera och avlägsna de påstått giftiga ämnet. Hotet var riktat mot livsmedelsproducentens huvudkontor och inte mot någon av företagets fabriker.

Vid 10-tiden på förmiddagen hade polisens bombgrupp fått ut det misstänkt farliga föremålet som skickades vidare för analys. Det rörde sig om ett vitt pulver som hittats i ett kuvert.

Fotografen Freddy Mardell var snabbt på plats och kunde för Nya Dagbladets räkning fånga bilder ifrån en av de största polisinsatserna av sitt slag i Skåne.

Klicka för större bilder:

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Findus
  • Malmö