Inrikes

Ung man skjuten utanför järnvägsstation i Uddevalla

En man i 25-årsåldern sköts ner på lördagskvällen i Uddevalla. Mannen är sedan tidigare känd av polisen, och skall inte skadats livshotande. Polisen hade sent på lördagskvällen lyckats gripa någon misstänkt för dådet.

Strax efter klockan 19 larmades polis och ambulans till Uddevalla centralstation. En ung man i 25-årsåldern hade då skjutits med flera skott av en ännu okänd gärningsman. Polisen betraktar skjutningen som ett mordförsök på den skottskadade. Ett antal skott sköts även mot den skottskadade mannens sällskap, utan att träffa.
Den skjutna mannen fördes i ambulans till sjukhus med skottskador som inte anses vara livshotande. Säkerheten vid sjukhuset höjdes genom polisbevakning. Den skottskadade mannen är sedan tidigare välkänd av polisen.

Området kring centralstationen i Uddevalla spärrades av under lördagskvällen för teknisk undersökning. Trots en större sökinsats med flera polispatruller inblandade hade man sent på lördagskvällen inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Uddevalla