Ung man skjuten utanför järnvägsstation i Uddevalla

publicerad 10 mars 2019

En man i 25-årsåldern sköts ner på lördagskvällen i Uddevalla. Mannen är sedan tidigare känd av polisen, och skall inte skadats livshotande. Polisen hade sent på lördagskvällen lyckats gripa någon misstänkt för dådet.

Strax efter klockan 19 larmades polis och ambulans till Uddevalla centralstation. En ung man i 25-årsåldern hade då skjutits med flera skott av en ännu okänd gärningsman. Polisen betraktar skjutningen som ett mordförsök på den skottskadade. Ett antal skott sköts även mot den skottskadade mannens sällskap, utan att träffa.

Den skjutna mannen fördes i ambulans till sjukhus med skottskador som inte anses vara livshotande. Säkerheten vid sjukhuset höjdes genom polisbevakning. Den skottskadade mannen är sedan tidigare välkänd av polisen.

Området kring centralstationen i Uddevalla spärrades av under lördagskvällen för teknisk undersökning. Trots en större sökinsats med flera polispatruller inblandade hade man sent på lördagskvällen inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.