Inrikes

Ung kvinna överfölls och knivhöggs i häststallet

Nittonåriga Louise Rosendahl utanför dalsländska Mellerud skulle släppa ut sina hästar från stallet. Då överfölls hon av en okänd knivman i stallet som högg Louise i benet och flydde i en vit skåpbil. 

På torsdagmorgonen larmades därför flera polisenheter och även en polishelikopter till ett stall i Dals Rostock i Melleruds kommun, rapporterar GT. Där har Louise Rosendahl flera hästar tillsammans med sin mor.
Kvinnan kommer till sitt stall på morgonen och ser då att det står en vit skåpbil på utsidan. Stallet är nedsläckt och när hon öppnar dörren för att gå in så blir hon påhoppad av en okänd person.” skriver polisen på sin hemsida.

Rosendahl klarade sig bra efter omständigheterna och kunde förbindas av ambulanspersonal på plats. Men hon är givetvis skakad:

Man kommer att ha det i bakhuvudet när man går dit varje morgon, i alla fall nu i början, säger hon.

Polisen rubricerar ärendet som misshandel och försök till stöld. Det är heller inte första gången obehöriga är inne i stallet. Förra veckan stals hästsadlar.

Vi är så klart måna om att få tag i skåpbilen och personen, då vi har haft liknande fall tidigare i Mellerud, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. Så här långt har man dock inte hittat bil och gärningsman.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!