Tvingas betala tv-avgift för gatukökets menyskärm

publicerad 23 november 2016
Radiotjänsts huvudkontor i Kiruna

Magnus Jansson har ingen tv i sitt gatukök utan bara datorskärmar som visar menyerna för kunderna. Ändå måste han betala tv-avgift.

I en intervju med Sveriges Radio berättar Magnus att Radiotjänst ringde och pratade med en av hans anställda som förklarade att hon inte hade tid att prata och att Radiotjänst skulle återkomma och la på luren. Radiotjänst återkom dock aldrig, istället fick Magnus en faktura och krav på sig att betala för utrustning som han inte äger.

Magnus Jansson kontaktade Radiotjänst två gånger för att påpeka misstaget och förklarade att han inte har någon tv, men fick då höra att hans anställda uppgett att det finns licenspliktig utrustning i lokalen och att han därför måste betala räkningen.

– Det hände ingenting så jag var tvungen att betala annars skulle det skickat det till kronofogden. Det går inte att ändra på, säger det. Har en anställd sagt att det finns en TV så är det så, säger Magnus till radiokanalen.

På Radiotjänst säger ansvariga att det blir ”tokigt ibland” och att man ska begära en omprövning där man kontrollerar om Magnus utrustning är licenspliktig eller inte och om man kommer fram till att den inte är det så slipper Magnus betala fortsättningsvis.

Även företaget som levererat menyskärmarna har förklarat att det inte finns någon tv-mottagare på dessa.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.