Inrikes

Två kvinnor överfallna – ung man gripen misstänkt för våldtäkt

Två kvinnor blev natten till söndagen överfallna i Uppsala. De både misstänks blivit utsatta för våldtäkt respektive sexuellt ofredande.

Inom loppet av bara 15 minuter kom två anmälningar om sexuella ofredanden till polisen. En 20-åring greps misstänkt för brotten.
Det var på Bredgränd som en den första kvinna blev påhoppad bakifrån. Hon sparkade sig loss och den för henne okända mannen sprang från platsen.

Kort därefter, på en hamburgerrestaurang vid Stora torget, hände det igen – inne på restaurangens toaletter gick en man fram till en kvinna och ofredade henne sexuellt innan han sprang därifrån.

Utifrån vad de båda överfallna kvinnorna kunnat berätta om vad de varit med om kunde polisen kort efter dåden gripa en man i 20-årsåldern. Efter förhör släpptes 20-åringen. Båda händelserna rubriceras som våldtäkt alternativt sexuellt ofredande.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!