Två kvinnor överfallna – ung man gripen misstänkt för våldtäkt

publicerad 6 april 2020

Två kvinnor blev natten till söndagen överfallna i Uppsala. De både misstänks blivit utsatta för våldtäkt respektive sexuellt ofredande.

Inom loppet av bara 15 minuter kom två anmälningar om sexuella ofredanden till polisen. En 20-åring greps misstänkt för brotten.

Det var på Bredgränd som en den första kvinna blev påhoppad bakifrån. Hon sparkade sig loss och den för henne okända mannen sprang från platsen.

Kort därefter, på en hamburgerrestaurang vid Stora torget, hände det igen – inne på restaurangens toaletter gick en man fram till en kvinna och ofredade henne sexuellt innan han sprang därifrån.

Utifrån vad de båda överfallna kvinnorna kunnat berätta om vad de varit med om kunde polisen kort efter dåden gripa en man i 20-årsåldern. Efter förhör släpptes 20-åringen. Båda händelserna rubriceras som våldtäkt alternativt sexuellt ofredande.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.