Tusentals flyr från Malmö central efter bombhot – en man skjuten av polisen

publicerad 10 juni 2019
- av Markus Andersson
Hela Malmö centralstation spärrades av inklusive delar av hamnområdet.

En hotfull man har skjutits inne på Malmö Centralstation. Polisen har spärrat av ett större område omkring stationen och polisens nationella bombgrupp kallades till platsen där man sköt sönder den misstänkta bomben.

Även delar av hamnområdet är avspärrat. Hör Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell på plats i centrala Malmö berätta om dramat:

Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet
Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet
Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet
Trafikanter och fotgängare hänvisades ta omvägar runt Triangelstationen. Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

– Tusentals människor flyr iväg ifrån Malmö central. Det är en mycket uppjagad stämning och centralen är avspärrad, säger Mardell.

Polisen har skjutit en hotfull man inne på centralstationen.

– Mannen är skadad, bekräftar polisens presstalesperson Calle Persson enligt SVT.

Tungt beväpnad polis har synts över hela centrala Malmö. Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

Mannen som är vid liv efter att ha skjutits av polisen skall enligt uppgifter fortfarande vara hotfull och inte vilja samarbeta med polisen.

Poliskällor uppger för Sydsvenskan ska den skjutne mannen vara 44 år gammal och hemmahörande i Malmö. De väskor som mannen hävdade innehöll vapen och sprängmedel oskadliggjordes – polisen sköt sönder dem.

Enligt Mardell har händelsen ställt till med en stor oreda för Malmöbor och turister.

– Händelsen har ställt till stor oreda i stadens trafik och människor på genomresa har blivit strandsatta i staden i väntan på buss, tåg och flyg. Bussar som skulle ta trafikanter vidare stor tomma innanför avspärrningarna.

Människor berättar att de missat sina anslutningar till Köpenhamn, men även till flyget.

– Turister jag träffat i vimlet bara skakar på huvudet och berättar att de nu fått sin bild av Malmö bekräftad och att de är på väg att ge sig härifrån.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.