”Tusenmannamarschen” trotsar repressionen – demonstrerar för frihet i Stockholm

publicerad 28 februari 2021
- av Isac Boman
Tyske läkaren Heiko Schöning vid protesterna i Kungsträdgården i oktober.

Nyligen deklarerade statsminister Löfven att coronapolitiken ska stramas åt ytterligare i Sverige. I protest mot den vittgående coronarepressionen arrangeras nu Tusenmannamarschen för frihet och grundläggande mänskliga rättigheter på Medborgarplatsen i Stockholm på lördag den 6 mars.

I protest mot coronapolitiken anordnas nu en frihetsmanifestation i Stockholm nästa lördag. Initiativtagaren Filip Sjöström uppmanar alla som tröttnat på systemlojala mediers ensidiga propaganda och det politiska styrets omoraliska politik att sluta upp.

Att genomföra de restriktioner som regeringen nu genomför är inte moraliskt korrekt eftersom det skadar väldigt många människor, säger han.

Fokus ska ligga på att få folk att förstå att vi föds som fria människor med grundläggande rättigheter som inte går att ta ifrån oss.

Sjöström understryker att dessa inkluderar rättigheten att samlas och betonar att man inte kommer att gruppera sig i grupper om åtta och åtta i enlighet med den så kallade pandemilagens bestämmelser.

Det går emot hela syftet med manifestationen. Vi ska stå upp för våra rättigheter och visa att vi är fria människor, betonar han.

Huruvida polismyndigheten kommer att bruka de nya befogenheter man fått att ge böter på 2000 kronor till demonstranter är oklart, men Sjöström klargör att man förberett crowd-funding-kampanjer – alternativt att den som är villig betalar sina böter själv som ”en investering för framtida generationer”.

Ingen ska behöva stanna hemma på grund av rädslan för att bli bötfälld. Vi gör detta tillsammans. Vi kommer också skydda varandra och ha en stark trupp av män som går längst fram i marschen, säger han och manar till att sluta upp till vad som potentiellt kan komma att bli en viktig symbolisk händelse för att markera mot den repressiva samhällsutvecklingen.

 

Vi i Sverige har en historia av att vara neutrala och bara följa narrativet. Jag vill verkligen ingjuta mod och styrka i befolkningen och väcka den sovande folksjälen i Sverige så vi kan komma samman och kräva förändring – det är vad som behövs, avslutar han.

Facebook mobiliseras nu den fredliga demonstrationen, men betydligt fler väntas ansluta till marschen via andra forum och framförallt via eventets snabbt växande kanal ”Frihet och Sanning” på Telegram som verkar oberoende av techjättarnas censur.


Tusenmannamarschen inleds på Medborgarplatsen i Stockholm på lördag klockan 14:00 för att sedan marschera till Kungsträdgården. Deltagare uppmanas ta med trummor och plakat i mån av möjlighet.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


112 890 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.