MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Tre män gruppvåldtog kvinna och sände live på Facebook

publicerad 22 januari 2017
Här ses en av männen posera med en pistol under livesändningen

Polisen fick tidigt under söndagsmorgonen in ett larm om en pågående gruppvåldtäkt i en lägenhet i Uppsala. Livesändningen livesändes över Facebook och avbröts först när polisen stormade lägenheten. Tre personer skall ha gripits för dådet.

Klockan 08.42 i morse fick polisen in ett larm om en pågående gruppvåldtäkt i en lägenhet i Uppsala. Våldtäktsmännen sände övergreppet live på Facebook i en sluten grupp. En av de tjejer som fick se övergreppet via Facebook slog larm till polisen. Efter några timmar stormade polisen lägenheten och livesändningen och våldtäkten avbröts.

Den utsatta kvinnan beskriva vara i 30-årsåldern och skall ha varit närmast helt utslagen.

De tre gripna skall vara i 20 till 25-årsåldern. På Flashback pekas tre män med ursprung i Mellanöstern ut, men polisen har ännu inte gått ut med några uppgifter om de gripna.

– Jag kan bekräfta att det har sänts live, säger Ivan Åslund, RLC-befäl vid polisen i Uppsala, till GP. I övrigt är man ännu mycket förtegen om fallet.

Brottet rubriceras som grov våldtäkt.

 

Målnr: B5529-11
Målnr: B5381-16
Målnr: B2209-13

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend