Tre enkla råd till dig som vill semestersäkra ditt hem mot inbrott

publicerad 25 april 2018

Inbrott ökar under sommaren, framförallt då många svenskar är på semester. Vad kan du göra för att inte bli drabbad?

Inbrotten ligger på en fortsatt hög nivå i Sverige, i vissa delar av landet högre än andra. Om det finns en byggarbetsplats i din närhet är risken förhöjd. Det finns som tur är några knep för att undvika att bli drabbad. Dessa råd är främst till dig som bor i villa, radhus eller i lägenhet på bottenplan.

1. Enkla batteridrivna magnetkontaktslarm finns att köpa i detaljhandeln, bland annat hos Clas Ohlson. Dessa kan sättas vid dörr- och fönsterkarmar. Om magneten bryts så ger larmet ifrån sig ett högt tjut som bör skrämma iväg eventuella inbrottstjuvar.


Annonser:


2. Ställ in timers som slår på och av lamporna, gärna även utebelysningen. Detta ger föreställningen av att någon är hemma.

3. Om du har någon som tar hand om posten och vattnar blommorna då du är bortrest. Be denna att inte lägga posten synlig. En hög med post på matbordet är ett tydligt tecken på att hemmets ägare är bortrest.

 

 

Linus K
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.