Inrikes

Terrorbrott kan ligga bakom attacken mot idrottshallen i Märsta

Här syns bilen som rämmat väggen in i idrottshallen varefter spelare och publik flyr mot utgångarna.

Handbollsspelarna flydde i panik när bilen kördes rätt in i idrottshallen i Märsta. Nu har föraren gripits för mordförsök. Enligt Aftonbladet är Säpo inkopplad och utreder om ett terrormotiv ligger bakom attacken.

Dådet skedde i Vikingahallen under en pågående handbollsmatch mellan 14-åringar i Ungdoms-SM. Ungdomarna flydde och hallen kunde evakueras.
Insatsstyrkan kunde sedan gripa den 29-årige mannen. Han fördes till sjukhus med lindriga skador. Polisen uppgav senare under kvällen, att mannen hade gripits misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Därpå lät en jouråklagare släppa honom på fri fot. Men på söndagmorgonen framkom nya uppgifter i utredningen. Polisen misstänker nu, att mannen har haft ont uppsåt när han körde in i handbollshallen. Man inledde en förundersökning om försök till mord.

Säkerhetspolisen kopplades sedan in för att utreda om det kan ligga ett möjligt terroristbrott bakom dådet. På söndagskvällen greps 29-åringen misstänkt för mordförsök.

Den gripne mannen är sedan tidigare känd av polisen. Sommaren 2014 avlossade han en revolver och sköt en man med fyra skott som träffade i kroppen och i huvudet. Offret fick livshotande skador men överlevde.

Då dömdes mannen till åtta års fängelse för försök till mord, men även för misshandel och grovt vapenbrott. Under tiden han har avtjänat straffet har han fått flera varningar och dessutom placerats i isoleringscell.

Enligt Kriminalvården blev mannen – trots dåligt uppförande – villkorligt frigiven från fängelset i slutet av oktober i år.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!