Inrikes

Tafsande lag kastas ut från Gothia Cup

Invigningen av Gothia Cup 2013 den 15 juli 2013 i Göteborg.

Ett helt fotbollslag kastas ut från ungdomsturneringen Gothia Cup efter att större delen av laget, inklusive ledare ska ha trakasserat unga flickor sexuellt. Poliskällor uppger att laget är från Nordafrika.

Upp till 40 personer ska ha omringat minst tre unga tjejer, hållit fast dem, pussat på dem och vidrört dem på sexuella sätt mot deras vilja. En ledare för det nordafrikanska laget, 36-år gammal, sitter i skrivande stund anhållen för sexuellt ofredande.

Ansvariga för turneringen har kritiserats för att det har dröjt innan man tog tag i de sexuella trakasserierna och för att man riktat generell kritik mot män istället för mot de utländska förövarna.

Nu har dock laget kastats ut och ansvariga har uttalat sig om att dessa inte är välkomna tillbaka till Gothia Cup nästa år.

Enligt åklagare Stefan Lind är det ”säkert” flera av lagmedlemmarna som gjort sig skyldiga till sexuella övergrepp, men bara 36-åringen som har kunnat identifieras och knytas till övergreppen. Att fler kommer åtalas bedöms inte som troligt, säger han till Expressen.

Varken Gothia cup själva eller något av de medier som rapporterat om händelserna har velat offentliggöra vilket lag det handlar om. På Twitter har dock polis bekräftat att laget kommer från Nordafrika. Ansvariga uppger att detta är första gången någonsin som ett helt lag har kastats ut ur turneringen.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!