Inrikes

Syskon skulle köpa godis – misshandlades och rånades av andra barn

Händelsen ägde rum i Tjärna Ängar i Borlänge - ett område som i folkmun kallas för Lilla Mogadishu.

Under fredagen blev tre svenska syskon rånade och misshandlade av ett barngäng i Borlänge – efter att de pantat burkar och köpt lördagsgodis.

Det var i fredags som syskonen Nordlander, två pojkar, sju och tolv år gamla och deras tioåriga syster, gick till lokala affären för att panta och köpa godis. Utanför affären omringades de av andra barn och tonåringar som misshandlade dem och tog allt godis.
– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem, berättar pappa Kenneth Nordlander för Aftonbladet.

När barnen kom hem var de blåslagna och chockade. Tolvåringen hade en bula i pannan efter att ha blivit knäad. Flickan blev mycket rädd och hade börjat gråta. Barnen ville heller inte ha något nytt godis den kvällen.

– Vi fick sätta oss ner och prata länge under kvällen, så de inte får några mardrömmar eller så. Det här var fruktansvärt för dem. De kommer nog inte våga gå ner till affären mer även om vi följer med, säger mamma Eva.

Ärendet rubriceras som misshandel och stöld.

Brottet ägde rum i det ”utsatta området” Tjärna Ängar i Borlänge. Området kallas i folkmun för ”Lilla Mogadishu” på grund av den höga andelen invandrare från Somalia.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!