Syskon skulle köpa godis – misshandlades och rånades av andra barn

publicerad 31 augusti 2020
- av Per Nordin
Händelsen ägde rum i Tjärna Ängar i Borlänge - ett område som i folkmun kallas för Lilla Mogadishu.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under fredagen blev tre svenska syskon rånade och misshandlade av ett barngäng i Borlänge – efter att de pantat burkar och köpt lördagsgodis.

Det var i fredags som syskonen Nordlander, två pojkar, sju och tolv år gamla och deras tioåriga syster, gick till lokala affären för att panta och köpa godis. Utanför affären omringades de av andra barn och tonåringar som misshandlade dem och tog allt godis.

– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem, berättar pappa Kenneth Nordlander för Aftonbladet.

När barnen kom hem var de blåslagna och chockade. Tolvåringen hade en bula i pannan efter att ha blivit knäad. Flickan blev mycket rädd och hade börjat gråta. Barnen ville heller inte ha något nytt godis den kvällen.

– Vi fick sätta oss ner och prata länge under kvällen, så de inte får några mardrömmar eller så. Det här var fruktansvärt för dem. De kommer nog inte våga gå ner till affären mer även om vi följer med, säger mamma Eva.

Ärendet rubriceras som misshandel och stöld.

Brottet ägde rum i det ”utsatta området” Tjärna Ängar i Borlänge. Området kallas i folkmun för ”Lilla Mogadishu” på grund av den höga andelen invandrare från Somalia.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!