Inrikes

Sydsvenskans chefredaktör tar avstånd från egen ledarskribent

Mats Skogskär twittrar om vänsterns upphetsning över de etnifierade våldsamma upploppen i USA.

Mats Skogkär, ledarskribent på Sydsvenskan, har retat upp vänstern med en tweet om upploppen i USA. Nu går Sydsvenskans chefredaktör ut och tar avstånd från tweeten.

”När man ser vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet, blir det också lättare att förstå dess strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här med en stor, invandrad, etnifierad och segregerad underklass.”, skrev Skogskär.
Tweeten som publicerades under onsdagseftermiddagen har rört upp starka känslor. Andreas Ekström, kulturskribent på Sydsvenskan, kallar tweeten ”så grov att jag skäms över att den går att koppla till Sydsvenskan på minsta vis”.

Även Sydsvenskans chefredaktör, Jonas Kanje, tog avstånd från tweeten.

”Det här är en tweet som går långt över gränsen. Ett sätt att uttrycka sig på som Sydsvenskan aldrig kan ställa sig bakom. Vi tar avstånd från den”, skrev Kanje på Sydsvenskans officiella Twitterkonto.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!