SVT utelämnar signalement efter misshandel och rånförsök i Lund

publicerad 7 april 2019

Under torsdagsnatten blev en man överfallen och utsatt för ett rånförsök i Lund. Polisen går ut med tydliga signalement på gärningsmännen, men skattefinansierade SVT utelämnar väsentliga delar av den i sin rapportering.

Rånet ägde rum runt 0:45-tiden på torsdagsnatten utanför Lunds nation, vid Lilla Algatan/Stora Torngatan. En man blev överfallen, slagen i huvudet och hotad av två okända gärningsmän. De ska även ha försökt ta hans klocka och mobil, men inte lyckats.

Enligt brottsoffret ska männen ha varit i 20-25-årsåldern och klädda i en svart respektive en blå jacka. Mannen med svart jacka beskrivs som cirka 200 cm lång och av afrikanskt ursprung. Den andre ska ha varit cirka 190 centimeter lång och med Mellanöstern-utseende, enligt polisen.

Ingen är gripen i nuläget.

Skattefinansierade SVT har skrivit om händelsen. De nämner ålder och längd på gärningsmännen, men utelämnar etnicitet i sin beskrivning trots att polisen gått ut med informationen i syfte att få in tips från allmänheten för att kunna gripa männen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.