Inrikes

SVT utelämnar signalement efter misshandel och rånförsök i Lund

Under torsdagsnatten blev en man överfallen och utsatt för ett rånförsök i Lund. Polisen går ut med tydliga signalement på gärningsmännen, men skattefinansierade SVT utelämnar väsentliga delar av den i sin rapportering.

Rånet ägde rum runt 0:45-tiden på torsdagsnatten utanför Lunds nation, vid Lilla Algatan/Stora Torngatan. En man blev överfallen, slagen i huvudet och hotad av två okända gärningsmän. De ska även ha försökt ta hans klocka och mobil, men inte lyckats.
Enligt brottsoffret ska männen ha varit i 20-25-årsåldern och klädda i en svart respektive en blå jacka. Mannen med svart jacka beskrivs som cirka 200 cm lång och av afrikanskt ursprung. Den andre ska ha varit cirka 190 centimeter lång och med Mellanöstern-utseende, enligt polisen.

Ingen är gripen i nuläget.

Skattefinansierade SVT har skrivit om händelsen. De nämner ålder och längd på gärningsmännen, men utelämnar etnicitet i sin beskrivning trots att polisen gått ut med informationen i syfte att få in tips från allmänheten för att kunna gripa männen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Lund
  • SVT