SVT-reportern till Paludan: ”Åk hem din jävla idiot!”

publicerad 2 mars 2022
- av Sofie Persson

Under lördagen hölls en manifestation med ”opinionsyttring riktad mot islam” av den kontroversielle danske islamkritikern Rasmus Paludan i Göteborg. En SVT-reporter som var på plats för att bevaka händelsen har nu arbetsbefriats efter att affektivt ha framfört sina personliga åsikter till Paludan.

Rasmus Paludan har gjort sig känd för aktioner som bland annat innefattat att bränna koraner i invandrartäta områden och linda in koraner i bacon.

Detta föranledde skattefinansierade SVT:s reporter att framföra sin personliga syn på Paludan i samband med en bevakning av en manifestation av politikern under den gångna helgen.


Annonser:


Bla bla bla bla bla… Åk hem, din jävla idiot, sade reportern när Paludan talade, enligt ett filmklipp som lagts ut på medborgarjournalisten Joakim Lamottes Twitter.

Reportern, som är en man i medelåldern, förklarar för vuxna och barn i publiken att Paludan är ”sjuk”.

Det är alltid några som är sjuka. Det där är en av dem, indikerade reportern, som var iklädd en SVT-väst och hade en SVT-mikrofon i handen.

En kvinna, som också tycks vara den som filmade händelsen, framför i sin tur till reportern att man som public service-journalist bör ha ett neutralt förhållningssätt i sin bevakning.

Fast han är ju inte klok, får hon till svar av mannen.

Du tycker det. Men vi betalar för SVT, svarar kvinnan.


Vidare menar kvinnan att det är uttalanden som de mannen gör som får fler att vända sig till Sverigedemokraterna.

För ni har vinklade åsikter, du ska vara neutral.

Reportern menar dock att han inte kan vara neutral mot Paludan.

Jag ska vara neutral, men inte med honom. Jag tror inte att han är frisk, påstod han.

Kvinnan avslutar sedan samtalet med att mannen kanske bör fundera på att skaffa sig ett annat arbete om han ska fortsätta uttrycka sådana åsikter.

SVT uppger att reportern tillsvidare har arbetsbefriats som en följd av händelsen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.