Inrikes

SVT-julvärd vill slå Trump på käften

Marianne Mörck vill slå Donald Trump på käften om hon fritt får välja.

Skådespelerskan Marianne Mörck, känd som förra årets julvärd på SVT fick i Bingolotto frågan om vem hon ville slå på käften. Mörck svarade att hon helst skulle vilja slå Donald Trump och fick då medhåll av programledaren Rickard Olsson.

Det var under söndagens avsnitt av Bingolotto i TV4 som Mörck tillfrågades av Rickard Olsson om vem skådespelerskan fantiserade om att ge en smäll i ansiktet, när svaret blev Trump fyllde Olsson i att han också helst hade velat ge Donald Trump på käften och gav sedan sin gäst en ”high five”.
På Twitter kommenterar många användare det märkliga och olämpliga i att en programledare uppmanade till våld och sade sig vilja bruka våld mot politiska motståndare.

Lek med tanken att t ex valfri högerdebattör som utsatts för Anne Rambergs nedlåtenhet hade varit gäst i Bingolotto och svarat Hennes namn på frågan. Hur tror du att reaktionerna hade blivit då?” frågar sig en användare.

TV4 i sin tur hävdar att det är olyckligt om någon tittare uppfattat situationen som propaganda eller uppmaning till våldsanvändning.


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!