SVT-julvärd vill slå Trump på käften

publicerad 12 februari 2020
- av Markus Andersson
Marianne Mörck vill slå Donald Trump på käften om hon fritt får välja.

Skådespelerskan Marianne Mörck, känd som förra årets julvärd på SVT fick i Bingolotto frågan om vem hon ville slå på käften. Mörck svarade att hon helst skulle vilja slå Donald Trump och fick då medhåll av programledaren Rickard Olsson.

Det var under söndagens avsnitt av Bingolotto i TV4 som Mörck tillfrågades av Rickard Olsson om vem skådespelerskan fantiserade om att ge en smäll i ansiktet, när svaret blev Trump fyllde Olsson i att han också helst hade velat ge Donald Trump på käften och gav sedan sin gäst en ”high five”.

På Twitter kommenterar många användare det märkliga och olämpliga i att en programledare uppmanade till våld och sade sig vilja bruka våld mot politiska motståndare.

Lek med tanken att t ex valfri högerdebattör som utsatts för Anne Rambergs nedlåtenhet hade varit gäst i Bingolotto och svarat Hennes namn på frågan. Hur tror du att reaktionerna hade blivit då?” frågar sig en användare.

TV4 i sin tur hävdar att det är olyckligt om någon tittare uppfattat situationen som propaganda eller uppmaning till våldsanvändning.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.