SVT-chef sparkas – stal pengar

publicerad 8 april 2014

En chef anställd på skattefinansierade SVT avskedades under tisdagen. Personen hade gjort sig skyldig till ekonomiska oegentligheter och stulit pengar från SVT.

Den nu avskedade personen arbetade som chef med ekonomiskt ansvar. Det är oklart hur mycket pengar som stulits, men det rör sig om licenspengar, det vill säga pengar från skattebetalarna.

SVT har liksom andra företag ett attesteringssystem där mer än en person måste vara inblandad för att pengar ska kunna flyttas, men Sabina Rasiwala vill inte säga hur systemet kringgåtts.

– Vi vet hur det har gått till och ska nu se över våra rutiner och föra en intern dialog så att det inte går att göra så här igen, men vi har ju en god intern kontroll, säger kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala till SVT Nyheter.

SVT har för avsikt att polisanmäla det misstänkta brottet ”inom en snar framtid”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.