Sverigedemokraterna på väg ändra sin syn på abort

publicerad 24 maj 2019

  Sverigedemokraterna har under senare tid ändrat syn i många av partiets kärnfrågor. Nu är man på väg att byta åsikt även i frågan om abort.

  Inför riksdagsvalet 2018 lät partiet meddela att man släpper motståndet mot homoadoptioner som partiet tidigare varit emot. Den 23 mars tidigare i år gick den Sverigedemokratiska företrädaren Markus Wiechel ut med att Sverigedemokraterna "inte tänker riva upp några uppehållstillstånd" för de grupper av invandrare som kommit till Sverige de senaste åren. Nu har partiet frångått sin tidigare hållning även i frågan om abort.

  – Vi är på väg att ändra oss till att harmonisera med övriga partier om vecka 18, meddelade Sverigedemokraterna till Expressen.
  Motståndet mot innevarande abortlagstiftning har varit en av Sverigedemokraternas kärnfrågor sedan starten 1988. Tidigare har man velat sänka abortgränsen från vecka 18 till vecka 12.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!