Inrikes

Sverige utlämnade mördare – på fri fot

Bulgaren Salim Karabadzhakov skulle avtjäna ett 18-årigt fängelsestraff för mord. I slutet av förra året överlämnades han till Bulgarien, men försattes istället på fri fot i landet.

Det är SVT som rapporterar om att Salim Karabadzhakov på onsdagen greps i Veliko Tarnovo, Bulgarien. Han hade efter vad som beskrivs av en miss kunnat lura polisen i 163 dagar.
Kriminalvårdens transporttjänst anser inte att man gjort något fel i ärendet utan lägger istället skulden på de bulgariska myndigheterna. Justitiedepartementet i Bulgarien hävdar dock att det är Sverige som ska ta ansvaret för att Karabadzhakov lyckades undvika rättvisan.

Nu väntas Salim Karabadzhakov först skickas till Sverige eftersom det är Sverige som har efterlyst honom. Därefter väntas Kriminalvården återigen försöka överföra straffet till Bulgarien, skriver SVT.

Salim Karabadzhakov gjorde sig skyldig till att ha mördat en man i december 2010. Mordet skedde vid en lägenhet i Sundbyberg, norra Stockholm.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!