Svenskarna vill ha fler parkeringsplatser

publicerad 25 juni 2024
- av Sofie Persson
62 procent av Malmöborna är missnöjda över antalet parkeringsplatser.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Hälften av svenskarna anser att det behövs fler parkeringsplatser, enligt en ny undersökning. Endast fyra procent anser istället att det finns för många parkeringar.

Omkring hälften av svenskarna kör bil minst fem dagar i veckan, men lika många tycker att det finns för få parkeringar i sin stad, visar en undersökning genomförd av Novus på uppdrag av Easypark.

I Malmö uppger 62 procent att man är missnöjd med antalet parkeringsplatser, samtidigt som 23 procent anser att det räcker som det är. I Stockholm tycker hälften att det behövs fler platser att parkera på. I Göteborg ligger siffran på 44 procent.

15 procent uppger att det i snitt tar cirka sju minuter att hitta en parkering. I Stockholm säger istället elva procent att det tar i snitt elva minuter att hitta en parkering.

Man ska inte behöva leta länge efter parkering. Det är ett frustrerande slöseri med tid och pengar som dessutom genererar onödiga utsläpp, säger Gustaf Lartén, Sverigechef och mobilitetsexpert på Easypark, enligt Dagens infrastruktur.

Totalt anser endast fyra procent av de svarande att det borde finnas färre parkeringsplatser.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!